Kyynärpäätaktiikka puree metrossa

Ihmiset ahtautuvat Moskovan metroon

Jos haluat päästä metron sisälle Pietarissa, hommaa ensin kyynärpääsuojukset.

Ruuhka-aikaan metroasemat ovat täynnä porukkaa. Kukaan ei halua odottaa seuraavaa metrojunaa, joten sisälle mennään vaikka väkisin. Monet metroon menijät eivät malta edes odottaa, että metrosta tullaan ulos. Kerran tuli nähtyä kun vanha mummo pääsi hädintuskin ulos metrosta, ennen kuin ihmistulva nosti hänet kirjaimellisesti ilmaan ja vei takaisin metron sisälle. 

Käytä esimerkiksi samaa taktiikkaa kuin teinivuosina konserteissa, kun halusit änkeä vellovan massan läpi eturiville. Voimaa ja päättäväisyyttä. Kyynärpää toimii yllättävän hyvänä vedenjakajana. Toinen vaihtoehto on takertua kiinni edessäolevaan karpaasin ja anna virran viedä metron sisälle.

Mutta kun tehtävä on suoritettu ja olet päässyt turvallisesti sisälle metroon, on aika muuttaa taktiikkaa. Nyt sinun pitää käyttäytyä kohteliaasti ja antaa istumatilaa vanhuksille ja liikuntarajoitteisille. 

Muista samalla, ettei näissä olosuhteissa kannata pitää arvotavaroita taskussa tai reppua selässä. Kun olet sillipurkissa, sinut on helppo rullata. Eräskin varas avasi selkäreppuni ja tunki kätensä sisälle etsiäkseen jotain kivaa. Sieltä ei löytynyt kuin vesipullo. Pakitin joka tapauksessa niin, että hän jäi puristuksiin metron seinän ja minun väliin. Käsi oli vielä reppuni sisällä eikä hän saanut sitä sieltä pois. Kun katsoin taaksepäin, punastunut mies yritti nolostuneesti hymyillä. 

Vielä yksi vinkki. Metron ovet sulkeutuvat todella nopeasti eikä metron oven väliin kannata uskaltautua. Jos liikut porukassa, sopikaa etukäteen missä jäätte pois. Helposti käy niin, että ovi sulkeutuu ennen kuin koko tiimi on metron sisällä. Metro ei todellakaan jää odottamaan, että kaikki laiturilla olevat ehtivät sisälle. 

Lue myös

Metrokartta joka näkyy metroaseman laiturilta

Metrot

Metro on nopein tapa siirtyä paikasta toiseen.