Puhelimet ja soittaminen Venäjällä

Neuvostoliittolainen puhelin jossa hätänumerot näkyvissä tarralla

Anna puhelinlankojen laulaa myös Venäjällä ja vältä roaming-maksut. 

Prepaid-liittymät

Jos haluat paikallisen puhelinnumeron kännykkääsi, voit hommata itsellesi prepaid-liittymän. Operaattoreita on useita, esimerkiksi Megafon, MTS, Tele2 ja Bee Line. Halvimillaan liittymiä saa noin 150 ruplalla johon sisältyy venäläinen numero, SIM-kortti ja sadan ruplan edestä puheaikaa. Sinulla on yleensä oltava passi mukana kun hankit liittymän. Voit ladata lisää rahaa SIM-kortille automaattien avulla. Näitä automaatteja löytyy muun muassa kaupoista, metro- ja juna-asemilta. Homma toimii jota kuinkin siten, että valitse aluksi operaattorin, jonka kautta hankit liittymäsi. Sen jälkeen näppäilet puhelinnumerosi ilman maatunnusta ja maksat. Helppoa kuin saippuan teko.

Lankaliittymästä soittaminen

Kun soitat lankaliittymästä paikallisen puhelun Pietarin sisällä, esimerkiksi hotellihuoneesi puhelimella tai kaverisi kämpästä, näppäilet numeron suoraan ilman suuntanumeroa. Ihmeellistä kyllä, Pietarin sisäisistä puheluista ei yleensä tarvitse maksaa mitään. Jotkut hotellit ja kahvilat saattavat veloittaa puheluista.

Jos soitat Pietarin ulkopuolelle johonkin toiseen venäläiseen kaupunkiin tai kylään, sinun pitää aluksi näppäillä numero 8 ja odottaa äänimerkkiä. Sen jälkeen naputtelet suuntanumeron ja puhelinnumeron. 

Esimerkiksi Moskovan suuntanumero on 495 tai 499 ja Pietarin suuntanumero on 812. Naputtele siis 8, 812  ja sitten varsinainen puhelinnumero.

Jos soitat ulkomaille, sinun täytyy ensin näppäillä 8, sen jälkeen odottelet äänimerkkiä. Seuraavaksi näppäilet 10, sitten maatunnuksen, suuntanumeron ja niin edelleen.

Hätänumerot Venäjällä

Palokunta01
Miliisi02
Ambulanssi03