Naistenpäivä 8.3.

Naistenpäivänä juhlittavaa ”kahdeksas kolmatta” (8-ого марта) ei voi Venäjällä olla huomaamatta kuurosokea koirakaan. Jokainen nainen saa silloin kukkia ja huomionosoituksia kotona, työpaikoilla, kaupoissa ja kaduilla.

Mies, joka ei huomioi naista naistenpäivänä, on yksinkertaisesti juntti, kitsas ja mielenvikainen.

Miehen vaatimattomiin tehtäviin kuuluu paitsi kukittaa naisensa suurimmalla mahdollisella kukkakimpulla, niin myös viedä hänet illalla ulkoilemaan ja muutenkin käyttäytyä ihanneaviomiehen kaltaisesti.

Jos miesparka ei ole vielä naimisissa, tulee hänen tyttöystävänsä lisäksi huomioida myös anoppikokelas ja viettää iltaa perheen naisten kesken skumppaa avokätisesti tyhjinä kohoaviin laseihin kaadellen.

Naistenpäivä armahtaa työpaikoilla esiintyvän juopumuksen ja ylettömän lorvailun sihteerikön pöydän ääressä. Jokaisen esimiehen velvollisuus on katsoa, että naiset saavat kollegiaalisesti nauttia naiseudestaan täysin rinnoin ja esteettä.

Naistenpäivänä naiset pääsevät maksutta useisiin yökerhoihin ja saavat kuohuviiniä (игристое вино) maksutta minne tahansa menevätkin.

Mikäli naistenpäivä, kuten mikä tahansa virallinen juhlapäivä, osuu viikonlopulle, saavat työntekijät seuraavan maanantain vapaaksi. Kätevää.

Lue myös

Juhla- ja pyhäpäivät

Venäläisessä kalenterissa on omat juhlapäivänsä metsätyöläisille, opiskelijoille, armeijalle kuin kirjastoillekin.