Keikkapaikat

A2 Lyapis Trubetskoin keikalla 28.8.2014

Keikkapaikkoja Pietarista löytyy pienistä klubeista tuhansien ihmisten rokkimestoihin.

Ajankohtainen keikkakalenteri löytyy lippuja myyvän lafkan, Bileterin, sivuilta. Bileter myy paitsi rokkikeikoille lippuja, myös klassisen musiikin konsertteihin, joita onkin kaupungissa joka ilta.

Klassisen musiikin konsertit ja baletti sekä ooppera eivät ole Venäjällä vain kulttuuritanttojen hommaa, vaan Šostakovitšin sinfonioita käyvät kuuntelemassa nuoretkin ihmiset ja ihan omasta tahdostaan. Itse asiassa balettien buffassa sekä narikoilla on aistittavissa tsaarinaikainen tunnelma, kun naimattomat, mutta nainti-ikäiset nuoret kävivät näyttäytymässä tansseissa ja muissa kulttuuririennoissa.

Suurimmat tähdet, kuten Lenny Kravitz ja Depeche Mode, esiintyvät Pietarissa Jääpalatsissa. Isoja klubeja ovat puolestaan A2 sekä Club Kosmonavtov ja Zal Ozhidaniya. Keikkalippujen hinnat vaihtelevat kymmenestä eurosta useisiin kymmeniin.

Keikoille kannattaa mennä ehdottoman ajoissa, sillä väkeä on liikkeellä paljon. Tavarat on järkevintä jättää narikkaan ja ottaa vaan taskuun sen verran rahaa kuin ajattelee tarvitsevansa.

Joillakin klubeilla juomien myyjät saavat palkkansa tipeistä, joten jos oluesi maksaa vaikkapa 180 ruplaa, etkä saa kahdestasadasta mitään takaisin, ei kannata hermostua. Sinua ei ole kusetettu, vaan se on paikan tapa. Toisaalta hyvällä tuurilla voit saada useamman votkaryypyn maksutta, joten tasoissa ollaan. Varaudu siihen, että isoilla keikkapaikoilla tarjoilut baarista saattavat loppua ennen keikan päättymistä.

Ei mitään ylimääräistä: Ihmiset keikalle sisään, baarista kaljaa, bändi lavalle, soitantaa, keikka loppu, ihmiset ulos. Rise Against keikalla 30.6.2015

ClubZalin ohjelmistossa 2015 mm. Razhnie Lyudi 29.5. Exodus 8.6. sekä Knyazz 19.7.

Dada Clubissa järjestetään paljon keikkoja. Rento pieni mesta hyvällä sijainnilla.

Bändi esiintyy lavalla

Klub Jagger ei ole vain keikkapaikka, vaan myös suht kallis ruokaravintola, jossa on myös oma panimo.

Zerkalo suosittelee: DORO keikalla 26.5.2015