Mytninskaja banja

Päivitetty 21.10.2014 klo 10.20

Mytninskaja banja on legendaarinen sauna ja se tunnetaan hyvin suomalaisten turistien, bändien ja Pietarissa asuvien suomalaisten keskuudessa.

Mytninskajan banjaan on mukava mennä ennen illan rientoja. Lähin metroasema on aika kaukana, joten kannattaa ottaa kumijalka tai marsu alle. Ennen kuin menet saunaan, osta ensin purtavaa ja juotavaa lähikaupasta, sillä saunasta saa lähinnä suolakuivattua kalaa ja olutta. Kun tulet sisään, ilmoittaudu tiskillä ja kerro montako teitä on. Banja maksetaan jälkikäteen ja tunti maksaa 180 ruplaa arkisin ja 220 ruplaa viikonloppuisin. Henkilökunta ei puhu muuta kuin venäjää ja korkeintaan pari sanaa saksaa.

Voit ottaa oman pyyhkeen mukaan, mutta lakanamaisia pyyhkeitä saa myös vuokrata paikan päällä. Tossut saa parilla kympillä. Kun ei koskaan tiedä mihin matka jatkuu saunan jälkeen, voi olla kätevämpää maksaa muutaman roposen pyyhkeistä ja tossuista, ettei tarvitse kuljetella märkää pyyhettä ympäri kontuja. Ellet sitten pelkää joutuvasi traalilaisen sontiaismolottajan kynsiin. Banjasta voi ostaa vastoja, kovapintaisille myös kuusenoksista tehtyjä.

Pesutilat saattavat näyttää jokseenkin epäsiistiltä hienostelijan silmissä, mutta karu meininki nimenomaan luo käsittämättömän hyvän tunnelman ja kokemuksen. Itse sauna on hyvinkin samanlainen kuin mihin suomalaiset ovat tottuneet, mutta herkkähipiäisille mainittakoon noin 100 asteen vakiolämpö. Jos et ole tottunut korkeampiin saunomislämpötiloihin, laita saunapipo päähän. Pipon avulla kestät kovimmatkin löylyt.

Virallinen nimi: 
Mytninskie bani (Мытнинские Бани)
Aukioloajat: 
ma-ti 8-22
ke-to suljettu
pe-su 8-22
Ruokatarjoilu: 
Ota omat eväät mukaan.
Osoite: 
Mytninskaja ulitsa 17
Мытнинская ул., 17 (8-я Советская ул.)
Lähimmät metroasemat: 
Ploštšad Vosstanija (Площадь Восстания)