Annu Kapulainen

Annu Kapulainen

Annu Kapulainen on helsinkiläinen kuvataiteilija, joka on valmistunut Moskovan akateemisesta Surikov -taideinstituutista.

Annu työskentelee piirustuksen ja maalauksen parissa. Hänen päätekniikkansa on öljyvärimaalaus, mutta tekee myös sekatekniikkatöitä. Annu yhdistää hiilipiirustusta ja akryyli- tai öljymaalausta jättäen paikoitellen raakapellavakangasta näkyviin. 

Työt muodostavat usein temaattisia sarjoja, jonka keskiössä on ihminen. Töissä käsitellään usein yhteiskunnallisia ja psykologisia aiheita sekä ihmisen ja luonnon välistä suhdetta. Värien symbolit ja assosiaatiot ovat taiteilijan mieleen - erityisesti punainen väri on inspiroinut monilla symbolimerkityksillään. Symbolismi on yleensäkin tärkeässä roolissa Annun taiteessa.

Annu tekee myös tilausmuotokuvia, joissa hän hyödyntää Moskovassa saamaansa klassista taidekoulutusta venäläisen realistisen maalausperinteen mukaisesti. Hän toimii myös kuvataideopettajana Helsingin Työväenopistossa ja Vantaan Aikuisopistossa ja on opettanut vuodesta 2006 lähtien muun muassa elävänmallin piirustusta.

Annu Kapulainen on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin 2000-luvun alusta lähtien. Töitä on ollut esillä Suomessa, Venäjällä, Ranskassa, Itävallassa, Saksassa ja Vietnamissa. 

Tällä hetkellä Annun työn alla on Punavalkoiset maat -niminen sekatekniikkasarja, joka tulee marraskuussa 2014 esille Galleria Huutoon Jätkäsaareen. Kesäkuussa 2014 Annu järjesti yksityisnäyttelyn Pietarissa, Kaupunkiveistosten museossa.